Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

LIFTING OR YOTOX?


ΛΙΦΤΙΝΓΚ Η ΓΟΤΟΞ
Oι πιο ενθουσιώδεις ισχυρίζονται ότι βλέπουν αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες. Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στο κίνημα της Face Yoga, που αναβιώνει την τελευταία τριετία στη Νέα Υόρκη και από εκεί με γοργά βήματα και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Αρκετές ασκούμενες της Face Yoga οδηγήθηκαν σε αυτήν από την ανάγκη τους να φανούν νεότερες με ένα φυσικό τρόπο, χωρίς να καταφύγουν στο νυστέρι ή στο botox. Η γέννηση της Face Yoga τοποθετείται στην Ινδία του 4000 π.Χ. και στο σύστημα της Hatha Yoga. Oι ασκήσεις της γυμνάζουν γρήγορα και εύκολα κάθε μυ του προσώπου, τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος, απαλύνουν ή καθυστερούν τις ρυτίδες και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ευεξίας ώστε το πρόσωπο να εκπέμψει την εσωτερική του λάμψη. Η Τζούλια Σελίμη, απόφοιτη της σχολής «Prana Yoga and Zen Center» της Ταϊλάνδης, με σεμινάρια στο Βανκούβερ του Καναδά, που διδάσκει Face Yoga στην Αθήνα, μας εξηγεί ότι το μάθημα ξεκινάει με θιβετιανές ασκήσεις αναπνοών, που επιδρούν άμεσα στην αιμάτωση και αναζωογόνηση του προσώπου. Στη συνέχεια, ακολουθεί ο «Χαιρετισμός στον Ήλιο» και μερικές ανάποδες στάσεις (ασάνες), που προκαλούν υπεραιμία στο πάνω μέρος του σώματος. Η γκάμα των ασκήσεων προσώπου που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις με τις οποίες ενεργοποιούνται βαθιά οι μύες του προσώπου και δραστηριοποιούνται περιοχές που δεν γυμνάζονται εύκολα. Μπορείτε να τις εφαρμόζετε καθημερινά για τόνωση του προσώπου σας και λάμψη.


1. Άσκηση αναπνοής Anuloma Viloma

Η άσκηση ολοκληρώνεται σε τρεις φάσεις

1η φάση

Καθίστε οκλαδόν, με ευθυγραμμισμένη την πλάτη, ψηλά το λαιμό και μέσα το σαγόνι. Με το δεξιό αντίχειρα, κλείστε το δεξιό 
ρουθούνι και εισπνεύστε κοιλιακά σε τέσσερις χρόνους από το αριστερό ρουθούνι.

2η φάση

Κρατήστε τώρα την αναπνοή σας και κλείστε και τα δύο ρουθούνια. Μετρήστε οκτώ χρόνους και εκπνεύστε από το δεξιό ρουθούνι.


3η φάση

Κάντε το ίδιο και από το άλλο ρουθούνι. Η κοιλιακή εκπνοή θα δώσει μεγαλύτερη διάρκεια στην άσκηση, η οποία προσφέρει καλή οξυγόνωση του αναπνευστικού και προετοιμασία για τη Face Yoga που θα ακολουθήσει. 
 

«Shatchmo»

Πάρτε μια εισπνοή και φουσκώστε τα μάγουλά σας σαν να παίζετε τρομπέτα. Κρατήστε την αναπνοή σας και μεταφέρετε τον αέρα δεξιά και αριστερά σε κάθε μάγουλο. Εκπνεύστε όταν δεν θα μπορείτε να κρατήσετε άλλο την αναπνοή σας. Επαναλάβετε 5 φορές. Αυτή η άσκηση κάνει διατάσεις στα μάγουλα και τα δυναμώνει. Όπως και οι επόμενες ασκήσεις προσώπου, αναζωογονεί τα κύτταρα, αιματώνει και τονώνει την επιδερμίδα.


«Το γελαστό ψάρι»

Πάρτε μια εισπνοή και ρουφήξτε υπερβολικά τα μάγουλα σας, προσπαθώντας συγχρόνως να χαμογελάσετε. Κρατήστε την αναπνοή σας όσο περισσότερο μπορείτε, γιατί όσο κρατάτε μέσα σας το οξυγόνο, του δίνετε περισσότερο χρόνο για να ενεργήσει. Αυτή η έκφραση γυμνάζει και αιματώνει όλη την περιοχή του άνω και κάτω χείλους, όπως και τα μάγουλα. 


Για το σαγόνι και το λαιμό

Τοποθετήστε τις ανοιχτές παλάμες σας τη μία πάνω στην άλλη στην περιοχή του λαιμού και τραβήξτε μαλακά τους μυς του λαιμού προς τα κάτω. Σπρώξτε την κάτω γνάθο στα πλάγια δεξιά σαν να θέλετε να δαγκώσετε κάτι, αλλά μόνο με την κάτω γνάθο. Συνεχίστε την ίδια κίνηση οριζόντια και αριστερά, με την κάτω γνάθο να διαγράφει μια κυκλική κίνηση, σαν να μασάτε υπερβολικά. Αυτή η άσκηση δυναμώνει την κάτω γνάθο και γυμνάζει τους μυς του λαιμού. 

«Το λιοντάρι»

Από καθιστή θέση με ανοιχτά τα γόνατα και τις παλάμες πάνω τους, πάρτε μια εισπνοή και κατά την εκπνοή προτάξτε το στήθος σας. Εισπνέοντας, αφήστε το κεφάλι να πέσει μαλακά πίσω, ανοίξτε το στόμα, βγάλτε τη γλώσσα έξω και κατά την εκπνοή βρυχηθείτε σαν λιοντάρι. Τα μάτια πρέπει να είναι στραμμένα ψηλά για να γυμναστούν οι μύες γύρω από τους βολβούς και τα δάχτυλα να είναι τεντωμένα σαν τα νύχια του λιονταριού. Μείνετε εκεί χωρίς αναπνοή όσο περισσότερο μπορείτε. Κατά την εκπνοή, επαναφέρετε τον κορμό σε ευθεία θέση. Κάντε 3 επαναλήψεις. Η στάση του λιονταριού ενεργοποιεί το θυρεοειδή, γυμνάζει τους μυς των ματιών, τις γνάθους, ανοίγει το πέμπτο ενεργειακό κανάλι (τσάκρα) στο στήθος και με το βρυχηθμό βοηθάει τους εσωστρεφείς να εκτονώνονται.


«O σκύλος»

Από όρθια θέση, ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης με τα πέλματα να ακουμπάνε κάτω στο έδαφος και κάντε μπροστινή διάταση με τα χέρια τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων, τα δάχτυλα καλά ανοιγμένα και όλη την παλάμη να ακουμπάει στο πάτωμα. Αν δεν σας είναι εύκολο, λυγίστε ελαφρώς τα γόνατα. Εισπνεύστε και με την εκπνοή προσπαθήστε να φέρετε το πάνω μέρος του κορμού προς τους μηρούς για να ανοίξει καλά ο θώρακας. Μείνετε εκεί για 5 αργές και βαθιές κοιλιακές αναπνοές. Στη συγκεκριμένη ανάποδη στάση αιματώνεται το άνω μέρος του σώματος και τονώνεται το κυκλοφορικό.

Πρόσθια κάμψη

Από όρθια θέση, εισπνεύστε, ανοίξτε τα πόδια όσο περισσότερο μπορείτε και κατά την εκπνοή κατεβάστε τον κορμό σας, με το κεφάλι αν γίνεται να ακουμπάει στο πάτωμα. Με τα χέρια «αγκαλιάζετε» τα πόδια σας χαμηλά στους αστραγάλους και μένετε εκεί για 3-5 αναπνοές. Επιστρέψτε στην αρχική όρθια θέση, «ρολάροντας» το κορμό προς τα πάνω. Αυτή εδώ είναι μια ανάποδη στάση που βοηθάει στην αιμάτωση του δέρματος, του κεφαλιού και στην ενεργοποίηση του κυκλοφορικού.

Gyrokinesis

Κλείστε το πρόγραμμα Υotox με μασάζ και μαλάξεις Gyrokinesis, μια μέθοδο που ενεργοποιεί και τονώνει το πρόσωποΑρχικά τρίψτε καλά τις παλάμες μεταξύ τους, πλέκοντας και τα δάχτυλα. Έτσι, θα δημιουργήσετε ενέργεια που θα μεταδώσετε στο πρόσωπο.

1 Με μικρές μαλακές κινήσεις, σπρώξτε το δέρμα του προσώπου προς τα πίσω σαν να το σιδερώνετε, κάνοντας ένα φυσικό λίφτινγκ. Ξεκινήστε από τη μύτη και συνεχίστε προς τα αυτιά.


2η κίνηση

Αρχίζοντας από τα φρύδια, κάντε τον κύκλο πάνω στο κόκαλο και σπρώξτε το δέρμα προς τους κροτάφους.

3η κίνηση

Τοποθετήστε τους δείκτες των χεριών στη βάση της μύτης, ανάμεσα στα μάτια, και κάντε μαλακό μασάζ. Η μάλαξη αυτή τονώνει το κυκλοφορικό.

4η κίνηση

Πάρτε μια εισπνοή και κατά την εκπνοή πιέστε μαλακά με τους δείκτες των χεριών στο εξωτερικό των ματιών και κάντε μαλακό μασάζ δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Επαναλάβετε 3 φορές. Αυτή η άσκηση προλαμβάνει (και απαλύνει) τις ρυτίδες των ματιών.

5η κίνηση

Τώρα τρίψτε με τα δάχτυλα τους λοβούς των αυτιών και συνεχίστε μέχρι επάνω, σε όλο το πτερύγιο. Παράλληλα, ανοιγοκλείστε απαλά την κάτω γνάθο, ανοίγοντας έτσι το κανάλι της ακοής. Η μάλαξη αυτή ενεργοποιεί τα νεφρά.

6η κίνηση

Πιέστε ρυθμικά με τους καρπούς σας τους ακουστικούς πόρους, δημιουργώντας μια βοή μες το κεφάλι. Αναπνεύστε κανονικά και ακούστε την αναπνοή σας.

7η κίνηση

Τοποθετήστε τώρα τα δάχτυλα στους κροτάφους και κάντε μασάζ. Αν θέλετε, συνεχίστε το μασάζ και στο υπόλοιπο κεφάλι, καθώς είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου